26 квітня 2021 року на території Державного закладу "Науково-практичний медичний реабілітаційно-діагностичний центр МОЗ України" пройшов урочистий захід з нагоди 35 річчя аварії на Чорнобильській АЕС. У заході взяли участь: Народний депутат України Гнатенко В.С., голова Костянтинівської територіальної громади Азаров О.А., представники Донецької ОДА, депутати Краматорської районної ради, Костянтинівської міськради, ліквідатори Чорнобильської аварії, медичні працівники, праціники соціальних та комунальних служб, мешканці та гості міста.

        З промовою до присутніх виступив і Директор ДЗ НПМ РДЦ МОЗ України, депутат Краматорської районної ради, Заслужений лікар України Панченко О.А. В своїй промові він підкреслив:" 26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи, наслідки якої відчуватимуться ще сотні років, і залишаються предметом обговорення світової наукової спільноти. За визначенням ВООЗ, Чорнобильська катастрофа віднесена до аварій ядерних об’єктів найвищого рівня. Долі багатьох людей різних професій — цивільних і військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської катастрофи, змінилися назавжди. Люди, які рятували життя та здоров’я людей в Україні, здоров’я людей усього світу, заслуговують на те, аби мати гідну підтримку та захист з боку держави. Пам’ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий. Віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства".

        Депутат Верховной ради Гнатенко В.С. нагородив пам'ятними медалями медичних працівників закладу, чорнобильців та інших співпричетних осіб.