Науковці Центру взяли участь у науково-практичній конференції «Надання психіатричної та психологічної допомоги хворим на психічні розлади: сучасні виклики та реалії» (м. Краматорськ)

    27 листопада 2019 року у м. Краматорську відбулась науково-практична конференція «Надання психіатричної та психологічної допомоги хворим на психічні розлади: сучасні виклики та реалії», організаторами якої були Донецький національний медичний університет та ГО "Ліга психіатрів, психотерапевтів, наркологів, неврологів та психологів України у Донецькій області".

    У роботі конференції прийняли участь лікарі-психіатри, лікарі-наркологи, лікарі-психотерапевти, лікарі-неврологи, лікарі сімейної практики, психологи, науковці, молоді вчені та інші.

    Під час роботи науково-практичного заходу обговорювались актуальні питання: основи та принципи організації реабілітаційної допомоги, особливості сучасної реабілітації та абілітації, сучасна фармакотерапія шизофренії і психозів шизофренічного спектру, розлади аутистичного спектру: огляд проблеми та шляхи подолання, хвороба Альцгеймера: сучасний погляд на етіологію та лікування, органічні психічні розлади: клініка та особливості перебігу, проблема стигматизації хворих на психічні розлади, психопрофілактика та психокорекція розладів харчової поведінки, корекція затримки мовного розвитку методом правопівкульного малювання тощо.

    Від ДЗ «НПМ РДЦ МОЗ України» була представлена доповідь на тему «Медико-психологічний підхід до реабілітації» автор директор Центру, доктор медичних наук, Заслужений лікар України, професор Олег Анатолійович Панченко.