02.11.17. відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «Медико-психологічні виклики сучасності»

Результати плідної праці та перспективи подальшої роботи

За час існування державного закладу «Науково-практичний медичний реабілітаційно-діагностичний центр МОЗ України» (1 листопада якому відбулося 26 років) проведення конференцій вже стало однією з добрих традицій.  Кожного року на базі Центру проводиться по декілька наукових заходів, і цей рік не став винятком.

02 листопада 2017 року відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «Медико-психологічні виклики сучасності». У конференції прийняли участь науковці, практикуючі лікарі та психологи, представники органів місцевої влади та закладів освіти, студенти. Гості теплими словами привітали колектив з проведенням конференції та  з нагоди дати створення Центру.

 Активну участь у проведенні конференції прийняла Міжрегіональна академія управляння персоналом: директор Краматорського інституту Міжрегіональної академії управління персоналом, доктор історичних наук, професор Лантух Валерій Васильович, завідувач кафедри психології, доктор психологічних наук, професор Гульбс Ольга Анатолівна, викладачі та студенти.

Робота конференції проходила  за наступними тематичними напрямками: психіатрія, погранична психіатрія, медична психологія, психологія праці та інженерна психологія, психологія діяльності в особливих умовах, клінічна психологія, юридична та політична психологія, організаційна психологія, педагогічна та корекційна психологія, психологія соціальних комунікацій, міжгрупових відносин, медія-психологія, інформаційні технології у медицині та психології.

Програма конференції вийшла насиченою та актуальною щодо вирішення реальних проблем сучасності. Розглядались наступні найважливіші питання сьогодення:

- епідеміологія та моніторинг психічних розладів населення що знаходиться в умовах соціально-психологічного стресу; проблеми лікування та реабілітації людини, що страждає в умовах соціального напруження;

 - медико-психологічні проблеми дітей, що проживають у зоні проведення антитерористичної операції; вирішення питань організації психодіагностики, корекції та профілактики порушень психоемоційного стану дітей та підлітків;

- медико-психологічне дослідження професійної надійності водіїв-професіоналів (водіїв пасажирського автотранспорту, державної служби надзвичайних ситуацій України, швидкої медичної допомоги); розробка заходів щодо зменшення травматизму на дорогах та підвищення рівня безпеки особистості в державі;

-  інформаційно - психологічна турбулентність  – нове поняття в системі інформаційної безпеки, що вперше висвітлено на конференції і потребує  подальшого всебічного фундаментального дослідження.

- ефективність   сучасних технологій практичної медицини (кріоекстремальний вплив) на стан осіб з різноманітною соматичною патологією та психічними розладами.

Виступи учасників конференції викликали великий інтерес аудиторії та активне обговорення. Конференція стала платформою обміну думок науковців і практиків. Це буде сприяти знаходженню відповідей на виклики сьогодення,  а також розвитку та інтеграції сучасної науки.

Логічним завершенням роботи конференції стало підведення підсумків, надання відповідних пропозицій та планування перспектив подальшої роботи. 

За результатами конференції розроблено резолюцію та сформовано збірник матеріалів конференції.

З проектом резолюції можна ознайомитись тут.

Протягом місяця приймаються зауваження та поправки до резолюції конференції.