26–27 квітня 2017 року співробітники Центру взяли участь у Круглому столі з участю міжнародних спеціалістів «Раннє виявлення суїцидальних тенденцій у дітей та методи їхньої корекції» (м. Харків)

За дітьми майбутнє, за здоровими дітьми – міцне майбутнє.

 2627 квітня 2017 року у чарівному  за своєю архітектурою та науково прогресуючому за кількістю закладів освіти та науки місті Харкові за підтримкою Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України, Харківської медичної академії післядипломної освіти, Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, Науково-практичного товариства неврологів, психіатрів та наркологів України, Міжнародної академії наук освіти і науки, Асоціації психіатрів України, Асоціації психотерапевтів і психоаналітиків України на базі  Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна відбувся Круглий стіл за участю міжнародних спеціалістів «Раннє виявлення суїцидальних тенденцій у дітей та методи їхньої корекції». У заході прийняли участь видатні науковці України, практики різних галузей медицини та психології, майбутні фахівці (студенти).

Делегацію Державного закладу «Науково-практичний медичний реабілітаційно-діагностичний центр МОЗ України» (далі Центр) представляли директор, головний науковий співробітник, доктор медичний наук, доктор  філософії, професор, Заслужений лікар України Олег Анатолійович Панченко, кандидат психологічних наук,  науковий співробітник Кабанцева Анастасія Валеріївна, молодший науковий співробітник, практичний психолог Сімоненко Олена Борисівна, магістрант психології Тютюнник Олена Юріївна.

На Круглому столі у формі доповідей та майстер-класів обговорювались основні поняття, етапи та механізми формування суїцидальної поведінки дітей; діагностика суїцидальних тенденцій (раннє виявлення, оцінка суїцидального ризику, методи виявлення депресій у дітей та підлітків); психопрофілактика та психокорекція суїцидальної поведінки.

 Науковці Центру представили роботи, присвячені інформаційній безпеці дитини у сучасному світі (доповідь О. А. Панченко «Інформаційні ризики психічного благополуччя дитини») та вивченню емоційного стану дітей, які  зростають в небезпечному соціальному просторі (доповідь О. Б. Сімоненко «Особливості емоційної сфери дітей в умовах психотравмуючої ситуації»). Доповіді викликали зацікавленість  слухачів, а також ініціювали активне обговорення актуальної проблеми «Дитина в соціумі».  В ході дискусії було підкреслено, що сучасне небезпечне макро- і мікросередовище, в якому зростає дитина, несе ризики  виникнення суїцидальних тенденцій. Це актуальне питання сьогодення повинно вирішуватись  за участю усіх складових соціальної структури суспільства.

Круглий стіл став науковою платформою для фахівців різних областей освіти і медицини, де відбувся обмін думками, досвідом та пропозиціями щодо зміцнення психічного здоров’я молодої частини української нації.     

Можна привітати  організаторів за своєчасність заходу та успішний розгляд питання у науково-практичному руслі.

Посмотреть доклад на круглый стол при участии международных специалистов «Информационные риски психического благополучия ребенка».
Посмотреть доклад «ОСОБЕННОСТИ ЭМОЦИОНАЛЬНОЙ СФЕРЫ ДЕТЕЙ В УСЛОВИЯХ ПСИХОТРАВМАТИЧЕСКОЙ СИТУАЦИИ».