05 листопада 2019 року відбулося урочисте введення в експлуатацію апарату для електроміостимуляції «Міоритм 186», придбаного на кошти благодійного фонду «Карітас України».

    В рамках проекту «Створення багатофункціональних соціальних центрів для нарощення потенціалу осіб і громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні, у сфері подолання труднощів та самозахисту», який проводив Міжнародний благодійний фонд «Карітас України» державним закладом «Науково-практичний медичний реабілітаційно-діагностичний центр МОЗ України» в квітні 2019 року була подана заявка на отримання гранту (одноразової цільової фінансової допомоги).

В конкурсі грантів наш заклад був визначений переможцем. За кошти, отримані від гранту в вересні 2019 року, був придбаний восьмиканальний апарат для електроміостимуляції «Міоритм 186» на суму 20500,00 грн. Апарат використовується для електростимуляції м’язів при патології хребта, ДЦП, невропатіях, запальних та дегенеративних змінах в м`язовому апараті у дітей, підлітків та дорослого населення та є апаратом для проведення реабілітаційних заходів.

Церемонія урочистого введення в експлуатацію апарату для електроміостимуляції «Міоритм 186» відбулася у вівторок, 5 листопада. На ній були присутні Народний депутат України Гнатенко Валерій Сергійович та засоби масової інформації.

Перше слово було надано завідувачці консультативно-діагностичним відділенням Наталії Павлівні Цапро, яка від початку й до кінця займалася втіленням в життя даного проекту.

Урочистий запуск нового апарату здійснив директор благодійної організації Благодійний фонд «Карітас Краматорськ» Василь Федорович Іванюк.

Підсумки презентації проекту підвів директор Центру, доктор медичних наук, доктор філософії, Заслужений лікар України, професор Олег Анатолійович Панченко.

Професійне обслуговування апарату довірили одній із найдосвідченіших працівниць медзакладу, медсестрі, Заслуженому медичному працівнику України Наталії Миколаївні Ігонькіній.

 

Завантажити презентацію апарату

 

Посилання на ЗМІ