28 - 30 листопада 2018 року у м. Харкові на базі Харківського національного університету радіоелектроніки відбулась І-ша міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні системи та технології в медицині» (ISM–2018)

ПЕРША ЗУСТРІЧ НАУКОВЦІВ ТА ФАХІВЦІВ ISM–2018

         28 - 30 листопада 2018 року у м. Харкові  на базі Харківського національного університету радіоелектроніки за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національної академії наук України відбулась  І-ша міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні системи та технології в медицині» (ISM–2018).

У роботі конференції взяли участь науковці  Центру: Заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор, президент громадської організації «Всеукраїнська професійна психіатрична ліга», головний науковий співробітник, директор Олег Анатолійович Панченко, кандидат медичних наук, завідувач науковим відділом, старший науковий співробітник, лікар-невролог, лікар ультразвукової діагностики вищої категорії, доцент Сергій Михайлович Радченко,  кандидат психологічних наук, старший науковий співробітник, вчений секретар ДЗ «НПМ РДЦ МОЗ України», доцент кафедри психології Міжрегіональної академії управління персоналом Анастасія Валеріївна Кабанцева,  наукові співробітники ДЗ «НПМ РДЦ МОЗ України» Антонов Віктор Григорович та Гуменюк Вадим Васильович.

Конференцію урочисто відкрив  ректор Харківського національного університету радіоелектроніки, професор, д. т. н. Семенець Валерій Васильович. У своєму привітанні він зазначив: «Це перший раз, коли захід такого рівня на тему медичних технологій проходить на базі університету радіоелектроніки. Для мене, як для українського вченого, дуже важливо, щоб українська наука і медицина не тільки крокували в ногу зі світом, а й були флагманами сучасних інновацій в цій галузі. Тому я дуже вдячний кожному, хто приєднався до роботи Міжнародної конференції, і бажаю нам усім плідної роботи» (більш детально на сайті ХНУРЕ http://nure.ua/ru/v-hnurje-startovala-mezhdunarodnaja-nauchno-prakticheskaja-konferencija).

Від імені  громадської організації «Всеукраїнська професійна психіатрична ліга» та ДЗ «НПМ РДЦ МОЗ України» учасників конференції також привітав Олег Анатолійович Панченко. У своїй промові він зазначив великий вклад в інформатизацію медицини та підготовку конференції доктора медичних наук, професора, академіка Європейської Академії природознавчих наук (ЄАПН), завідуючого кафедри клінічної інформатики і ІТ в управлінні охороною здоров'я Харківської медичної академії післядипломної освіти, професора медфакультету Національного університету ім. В.Н. Каразіна, першого віце-президента Української асоціації комп’ютерної медицини, головного редактора журналу «Клінічна інформатика і Телемедицина» Майорова Олега Юрійовича та вручив йому пам’ятну нагороду.

На конференції, що відбувалась на протязі  трьох днів,  провідні вчені України та світу обговорювали тенденції використання в медицині новітніх розробок та інноваційних систем для діагностики, а також профілактики і лікування захворювань із впровадженням сучасних медичних технологій.

З доповіддю «Турбулентність як компонента  інформаційної безпеки особистості» виступив Олег Анатолійович Панченко. Доповідач сконцентрував увагу на новітніх дослідженнях понять «турбулентність», «турбулентне мислення», «прекогніція», «тривожне очікування» та інші. Була розглянута модель  забезпечення інформаційно-психологічної безпеки в причинно-наслідковому зв'язку з турбулентністю, яка відображає комплексний підхід вирішення проблеми. В заключній частині доповіді Олег Анатолійович  підкреслив, що необхідна розробка технології інформаційно-психологічного захисту особистості в умовах викликів сьогодення.